Bredband i Skeberg

Uppdatering 2015-03-25

Nu finns det en hemsida för Skebergs fiberförening: fiberiskeberg.se Där kan du löpande följa vad som händer i projektet.

 

Uppdatering 2015-02-08

Fibergruppen skall träffas under vecka 7 för att diskutera och planera inför framtiden

 

Senaste nytt i bredbandsfrågan. Uppdaterad 2015-02-01.

Hej Skebergsbor! Här kommer en kort redogörelse för fiberfrågan och vad vi har sysslat med från jul och fram till idag. På grund av att att Telia säger upp telestationer så kontaktade vi Leksands kommun, Dala Energi och Länsstyrelsen. Vi fick då mest matnyttig information från Länsstyrelsen, både om nedläggning och hur vi ska bäst gå till väga för att få hit fiber. Det framkom mellan raderna att intresset av att dra fibern inom byn är låg och det är något som vi så fall måste ordna själva. Det som då återstår är fiberdragning till Skeberg, det skulle kommunen kunna göra med hjälp av EU-stöd. Inget av detta är klart ännu.

Under vecka 5 har kommunen och Länsstyrelsen haft ett möte angående internet i bland annat vår by. Vi kommer under vecka 6 att få mer information vad som sagts och eventuellt beslutats av Länsstyrelsen. Om det blir så att vi drar själva ska vi bilda en fiberförening, vilket i så fall kommer att ske snart. Vi kommer att få hjälp med detta av Länsstyrelsen och kommunens blivande fibersamordnare.

Vi har skrivit ett informationsbrev om situationen i Skeberg och detta blev upprinnelsen till detta som ni kan läsa om ovan. Läs brevet här: Brev om fiber till Skeberg

MVH Skebergs Fibergrupp genom Rose-marie, Ingemar och Erik